Uniek uit eten in Barcelona–de zeven hoofdzonden

Net als zijn naamgenoot, brengt de 7 Sins bar in Sant Antoni, Barcelona het ‘beste van het slechtste’ van elk van de zeven hoofdzonden, uniek uit eten. Klaar om uit te gaan en een hoofdstad te ontdekken die graag flirt met wat religieus ongepast is?

1. Hebzucht

TapasDus, ons doel hier is om een dag in Barcelona te ervaren waarbij er zo weinig geld uitgegeven wordt als mogelijk is. Niet dat we je voor gierigaard willen uitmaken – we denken gewoon aan de soort reiziger die liever ervaringen opdoet dan bezittingen heeft en die momenten en herinneringen meer waardeert dan het traditionele ‘I love Barcelona’ t-shirt. Dit is een ode aan de studenten, globetrotters, backpackers en iedereen met een krap budget, die een bezoek brengen aan de Catalaanse hoofdstad.

– Geniet van een lange wandeling langs de Modernista route, met een goede pocketgids om de fundamentele concepten van deze unieke artistieke stijl uit te leggen.

– Tijdens de lunch zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Een broodje (‘bocadillo’) voor minder dan 3 euro
  • Tapas (maar wees voorzichtig met de toeristenprijzen)

– Bezoek tijdens de middag Barcelona’s kathedraal La Seu voor een echt spannende en gratis ervaring! Ontdek de binnenplaats waar 13 ganzen wonen en die een zeer goed bewaarde legende herbergt ….

– Ga in de late namiddag naar Parc Güell om naar de zonsondergang te kijken. Deze idyllische en magische locatie was het decor voor de beroemde kus in de film ‘l’Auberge Espagnole’.

– Kies voor het diner een rendez-vous bij ‘Tapadu’, waar de tapasprijzen beginnen bij 1 en 2 euro. Een echte traktatie!

2. Woede

Zoals alle grote steden, is Barcelona onderworpen geweest aan een aantal grote conflicten wat de kunst betreft, en dit is te zien.

Letterlijk vertaald, betekent de Manzana de la Discordia de ‘twistappel’, maar het is ook een woordspeling – het woord ‘Manzana’ betekent ook ‘huizenblok’. Dit bijzondere blok is gelegen aan de Passeig de Gracia. Het weerspiegelt de wilskracht van de drie rijke beschermheren van de kunst die erg sterk hun individuele stijlen opgelegd hebben aan deze prestigieuze buurt. De drie huizen in kwestie waren het ontwerp van Puig I Cadafalch, Domènech i Montaner en Antoni Gaudí – ieder vanuit een geheel andere kunstschool en ieder voor zich vertegenwoordigden zij de intense haat die hun zeer rijke eigenaren koesterden.

3. Vraatzucht

churrosMijn favoriete zonde … en Barcelona is een geweldige handlanger van de verleiding! Of je nu een voorliefde hebt voor zoet of hartig, er is echt iets voor iedereen:

– ‘Churros’ met warme chocolade, zoete ‘coca de Sant Joan’ en ‘Pastisset’ (kleine, gevulde koeken).

– Geconserveerde ham, gebakken aardappelkroketjes, patatas bravas (aardappeltjes met pikante saus), ‘chorizo’ (salami worst), brood bereid met verse tomaat en olie…

4. Luiheid

Wanneer je op vakantie bent, wie wil dan elke dag opvullen met koortsachtige activiteit?! Je verdient het ook om een compleet andere ervaring van Barcelona te hebben – een die even de tijd neemt om de rozen te ruiken. Hier zijn een paar suggesties voor hoe je van de perfecte relaxte dag kunt genieten in de stad.

– Loungen in de zon op het strand! Je kunt zeven maanden van het jaar zonnen in Barcelona, dankzij het milde mediterrane klimaat en de dagelijkse dosis zon.
– Strek je uit en lees een goed boek in het Ciutadella Park.
– Verwen jezelf met een beetje verwennerij: probeer een spa, hammam behandelingen, massages, manicure, of een bezoek aan de kapper… wat voor jou werkt, zodat je je ontspannen en verjongd voelt.
– Bestel avondeten dat naar je hotel of appartement wordt bezorgd met ‘Tomanota’, die een prachtige lijst van restaurants hebben van waaruit je je favoriete chef-koks en gerechten kunt kiezen.

5. Trots

Als je erover nadenkt, is trots niet echt een zonde, omdat het kan worden gebruikt als een drijvende kracht voor iedereen die wil triomferen. Wat zou een betere show van trots zijn dan een van de voetballers van Barcelona te horen zingen vlak voor de aftrap van een klassieke wedstrijd (Real Madrid v FCB)?

“I s’ha demostrat s’ha demostrat

Que mai ningú no ens podrà tòrcer”

(‘En het is gebleken, het is gebleken,

Niemand zal ons ooit verslaan”)

Als je de kans hebt om Camp Nou te bezoeken, zul je een van de beste clubs ter wereld ontdekken. Het heeft een ongelooflijke sfeer en er is een immens scherm van de trots en loyaliteit onder de fans. Viva los Blaugrana! (Leve de blauwe met roden!)

6. Lust

Dit artikel is geschreven op dezelfde dag dat de Erotic Show van Barcelona zijn deuren geopend heeft. Om deze kant van de stad te ontdekken moet je een wandeling maken door het gebied van de Raval, dat historisch bekend staat als de rosse buurt van de stad.

Een ander alternatief is om het Erotisch Museum te bezoeken op de Ramblas, met een tentoonstelling van de geschiedenis van de erotiek in verschillende kunstvormen.

7. Nijd

Laten we eerlijk zijn, wie heeft er niet eens een steek van jaloezie gevoeld over het leven van rijke en beroemde personen? Een leven van luxe en weelde waar je alleen hoeft te kijken naar mooie dingen? Als mooiste metropool ter wereld, heeft Barcelona ook zijn eigen aandeel van fortuin, luxe en decadentie. Een gebied met een bijzonder belangrijke schat van luxe boetieks is de Gouden Driehoek, bestaande uit de Passeig de Gracia, de Portal del Angel en de Avenida Diagonal. Prestigieuze modehuizen zoals Dolce Gabbana en Jimmy Choo zijn hier in al hun glorie gevestigd, zij aan zij met een aantal van de meest uitzonderlijke en exclusieve hotels in de stad. Wandel hier rond met je neus in de lucht en voel die afgunst!

Kaart Kaart

Nu is het jouw beurt om op te biechten! Vertel ons over je eigen zonde in Barcelona…. verleden, heden of toekomst ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here